60+

Hvad kan osteopati gøre for dig som er over 60 år?

Kroppen forandre sig gennem livet. Med tiden bliver vævet minde elastisk og både små og store skader/traumer akkumuleres. En operation, et fald, en lungebetændelse osv. bidrager alt sammen til mindre dysfunktioner som tilsammen kan medføre funktionstab og smerter. Osteopati kan hjælpe dig med at holde din krop ved lige ved af behandle de mange biomekaniske forstyrrelser der er bygget op over tid, således at du har færre gener i hverdagen. Det støtter op om din evne til fortsat (eller igen) at gøre de ting du holder af: at dyrke sport, lave mad, gå ture, lave håndarbejde og håndværk osv.

  • Færre smerter. F.eks mindre smerter i led, færre hovedpiner og mindre smerter ved diverse aktiviteter.
  • Mere bevægelighed. Bedre og mere ubesværet bevægelighed i bla. fingre, ankler, skuldrer, nakke og ryg.
  • Større fysisk frihed til at være uafhængig i hverdagen og kunne gøre de ting der gør dig glad.

Osteopati er altid baseret på individuel undersøgelse og tilpasset den enkelte. Derfor er osteopati egnet til mennesker i alle aldre. Babyer, børn, unge, voksne og ældre, kan have gavn af periodevis at få hjælp af en osteopat, uanset erhverv, sportsgren, hobby og fysiske tilstand.

Kraniel osteopati er en særlig retning inden for osteopati, hvor man anvender blide teknikker som løsner vævet ved at følge vævets spændinger og er derfor særligt velegnet til behandling af spædbørn, ældre og andre for hvem de mere direkte teknikker som f.eks. led-manipulation kan være for voldsom. Jeg er efteruddannet i kraniel osteopati ved Sutherland Cranial College of Osteopathy i England og har stor erfaring med at behandle seniorer.

Da jeg skrev mit speciale i osteopati på International Academy of Osteopathy, valgte jeg at fokusere på en af de helt centrale helbredfaktorer: søvn. Jeg udførte et pilotstudie omkring “virkningen af osteopatisk behandling af nykturi” (nykturi er nattetisseri hos voksne) med henblik på at forbedre søvnkvalitet og -længde. Læs mere: klik her

Osteopati. -Fordi kroppen skal forstås og behandles som en helhed!

Se video: Hvad er osteopati – af Danske Osteopater