60+

Hvad kan osteopati gøre for dig som er over 60 år?

Kroppen forandre sig gennem livet. Med tiden bliver vævet minde elastisk og fleksibelt og det kan medføre skader, funktionstab og smerter. Osteopati kan ikke tage din alder fra dig, men det kan hjælpe dig med at holde din krop ved lige, så du du har færre gener i hverdagen og kan blive ved med at gøre de ting du holder af: at dyrke sport, lave mad, gå ture, lave håndarbejde og håndværk osv.

  • Færre smerter. F.eks mindre smerter i led, færre hovedpiner og mindre smerter ved diverse aktiviteter.
  • Mere begvægelighed. Bedre og mere ubesværet bevægelighed i bla. fingre, ankler, skuldrer, nakke og ryg.
  • Større fysisk frihed til at være uafhængig i hverdagen og kunne gøre de ting der gør dig glad.

Osteopati er altid baseret på individuel undersøgelse og tilpasset den enkelte. Derfor er osteopati egnet til mennesker i alle aldre. Babyer, børn, unge, voksne og ældre, kan have gavn af periodevis at få hjælp af en osteopat, uanset erhverv, sportsgren, hobby og fysiske tilstand.

Kraniel osteopati er en særlig retning inden for osteopati, hvor man anvender blide teknikker som løsner vævet ved at følge vævets spændinger og er derfor særligt velegnet til behandling af spædbørn, ældre og andre for hvem de mere direkte teknikker som f.eks. led-manipulation kan være for voldsom. Jeg er efteruddannet i kraniel osteopati ved Sutherland Cranial College of Osteopathy i England og har stor erfaring med at behandle seniorer.

Da jeg skrev mit speciale i osteopati på International Academy of Osteopathy, valgte jeg at fokusere på en af de helt centrale helbredfaktorer: søvn. Jeg udførte et pilotstudie omkring “virkningen af osteopatisk behandling af nykturi” (nykturi= nattetisseri) med henblik på at forbedre søvnkvalitet og længe. Læs mere: klik her

 

Osteopati. -Fordi kroppen skal forstås og behandles som en helhed!