1. konsultation

headDSC_8917

Første konsultation

Den osteopatisk behandling har til formål at hjælpe kroppen til at genoprette vitalitet, sundhed og funktion. Det gøres ved hjælp af at stimulere kroppens naturlige fysiologiske processer. Du kan læse mere om osteopati ved at klikke her. Du bedes medbringe evt. tidligere journaler, prøvesvar og billede diagnostik (f.eks. røntgen billeder) samt en liste over hvilken medicin du tager, hvis du tager medicin.

Første konsultation tager 70-75 minutter og består af:

  • Samtale om dine symptomer og dit generelle helbred
  • Grundig fysisk undersøgelse
  • Behandling såfremt det er relevant og sikkert
  • Evt. vejledning

Efterfølgende konsultationerne varer 40-45 min. og indeholder: Opfølgende samtale, en kortere undersøgelse, behandling og evt. vejledning.

Sådan foregår det: Første konsultation starter med en samtale om dine gener og om dit helbred i øvrigt. Derefter følger en grundig fysisk undersøgelse der har til formål at afdække årsagen til dine gener/smerter/sygdom. Til undersøgelsen og behandlingen vil du blive bedt om at klæde dig af og kun beholde undertøjet på. Tag derfor noget undertøj på, som du føler dig godt tilpas i. For mænd er det bedst at have tætsiddende boxershorts på og for kvinder er “hipster” trusser og almindelig BH ideelt. Hvis du føler dig utilpas ved at stå i undertøj, kan du evt. have et par tynde leggin’s og en tynd tætsiddende top med.

Efter undersøgelsen vil jeg fortælle dig, hvad jeg finder der kan være relevant at behandle, i forhold til dine gener. Og jeg vil fortælle dig, hvis jeg mener du har bedre gavn af en anden form for behandling eller undersøgelse hos f.eks. læge, tandlæge, øjenlæge mm. Hvis jeg finder det relevant og sikkert at behandler dig, og du ønsker det, fortsætter vi med behandling ud fra behandlingsplanen såfremt du accepterer denne.

Behandlingsplanen er den plan jeg, i samarbejde med dig, lægger for din behandling ud fra undersøgelsen og min vurdering.  Den kan eksempelvis bestå af osteopatisk behandling. evt. suppleret med eksempelvis hjemmeøvelser, ændringer i arbejdsstilling/fysisk aktivitet eller supplerende undersøgelse hos en anden sundhedsfaglig. Før vi fortsætter med behandlingen skal du acceptere denne plan. Spørg endeligt hvis du savner at forstå planens formål eller indhold.

Jeg fortæller dig som oftest også hvornår jeg mener, at vi skal evaluere effekten af behandlingen, så du ved hvornår du kan forvente at se resultater. Det vil typisk være efter tredje til femte behandling, men det kan variere alt efter din tilstand. Behandlingen er et samarbejde, hvor du til hver en tid skal føle dig tryg og godt tilpas. Hvis der er noget du ikke bryder dig om eller ønsker du at stoppe behandlingen skal du bare sige til. Har du spørgsmål skal du endeligt spørge.

Selve behandlingen er rettet på årsagen til dit problem. Alt efter hvad det består i, anvendes en række forskellige teknikker.

Klik her for at læse om bivirkninger.

Klik her for at læse om klagevejlending.

Klik her for at læse om datapolitik.