headDSC_9036

Osteopati

Den osteopatisk behandling har til formål at hjælpe kroppen til at vedligeholde / genoprette vitalitet, funktion og sundhed. Det er ikke magi, men naturlige fysiologiske processer som stimuleres.

Osteopatien blev grundlagt af den amerikanske læge Andrew Taylor Still i 1874. Det er en manuel medicin, altså en behandlingsform hvor osteopaten benytter hænderne som redskab, og har medicinsk videnskab som grundlag. De medicinske fag som det er funderet på er bl.a. anatomi, fysiologi, biomekanik og neurologi.

Grundtanken i osteopati er, at kroppen har en evne til at hele sig selv. At alt i kroppen interagerer, og at der er fire vigtige forudsætninger for heling: god blodforsyning, god nerveforsyning, afbalanceret biomekanik (bl.a. balance i led og kropsholdning) og kemisk balance. Man arbejder således på at optimere kroppens sundhed og funktion, ved hjælp af manuel behandling af kroppen.

Mange andre behandlingsformer er inspireret af eller udspringer direkte fra osteopatien, bl.a. kiropraktik, kraniosakral terapi, Rolfing og dens aflæggere Integrative Therapy og Deep Tissue Massage. Alle disse behandlingsformer er enkeltdele, taget ud af en større sammenhæng. Osteopati har fokus på årsager frem for konsekvenser. Problemet kortlægges ud fra en struktureret undersøgelse og årsagen behandles.

 

Osteopati. -Fordi kroppen skal forstås og behandles som en helhed!

Danske Osteopater har lavet en række videoer om osteopati: Klik her for at se dem.